Krypto Handel - Trading og Investering

Her finner du en oversikt over de beste stedene å handle krypto på nett. Alternativer for langvarig investorer og tradere som ønsker giring. Er krypto trading nytt for deg kan du prøve deg frem med en demokonto.

Binance skjermbilde

Sponset

Binance er verdens ledende megler eller børs for å handle og trade krypto med og uten giring.

Du kan bruke en demo for å teste Binance med lekepenger.

Perpetuals, som er kanskje det mest populære derivatet man bruker for å trade krypto på nett, er instrumenter som skiller seg fra futures ved at de ikke går ut på dato. Man betaler for å holde en posisjon med margin. Jo lengre man sitter på posisjonen jo mer koster det.

Funksjoner

Binance har "alt" av funksjoner. Her er en liste over noen av de viktigste.

Rabatt: Bruker du vår link under når du registrerer deg får du 20% rabatt på avgiftene ved å trade krypto hos Binance.

Advarsel: Krypto trading med giring, spesielt høy giring, gir stor risiko for å tape investeringen raskt ved relative små utslag i kurs.

Besøk Binance
OKX skjermbilde

Sponset

OKX er den nest største krypto-trading nettsiden etter Binance når jeg skriver dette. OKX har i likhet med Binance 10/10 TrustScore hos CoinGecko. CoinGecko er en av de ledende nettsidene for kryptopriser.

Om du er fotballinteressert har du kanskje sett de mange OKX reklamene på stadion til Manchester City.

For tilgang til din demokonto for krypto trading hos OKX er det bare å trykke på Demo Trading i toppmenyen under Trade. Dette krever at du er logget inn. Når du er inne på demoen skal det stå Demo trading oppe i venstre hjørne ved OKX logoen.

Advarsel: Krypto trading med giring, spesielt høy giring, gir stor risiko for å tape investeringen raskt ved relative små utslag i kurs.

Besøk OKX
Bybit skjermbilde

Sponset

Bybit er en av verdens ledende kryptobørser. Den ligger like bak OKX i volum, men har samme 10/10 TrustScore hos CoinGecko.

Bybit har mange funksjoner og produkter. Dette inkluderer vanlige tradinginstrumenter som perpetual futures, spot, margin, og leverage tokens. Bybit har også opsjoner på Bitcoin, Solana, og Ethereum, i tillegg til funksjoner som copy-trading og trading bots.

Du kan også trade krypto med den populære plattformen de fleste CFD meglerne tilbyr, MetaTrader 4, hos Bybit.

Om du ønsker å teste Bybit med en demo før du handler med virkelige penger, kan du gå til testnet.bybit.com og logge inn med din konto. Deretter kan du få Test Coins ved å klikke på Assets i høyre toppmeny og så på Request Test Coins-knappen.

Advarsel: Krypto trading med giring, spesielt høy giring, gir stor risiko for å tape investeringen raskt ved relative små utslag i kurs.

Besøk Bybit
eToro skjermbilde

Sponset

eToro er en av verdens mest kjente meglere. De tilbyr en rekke alternativer for investorer og tradere.

Du kan for eksempel bruke eToro til å handle aksjer med null provisjon og kryptovalutaer uten giring. De tilbyr også girede tradingprodukter som til CFDer på råvarer og valutaer.

Det finnes en gratis demofunksjon for eToro.

Advarsel: CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 81% av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Besøk eToro
Plus500 skjermbilde

Sponset

Plus500 er en av verdens mest kjente CFD meglere. De har nettsider på norsk og et stort antall CFD instrumenter. Du kan prøve plattformen deres med en gratis demokonto før du prøver å handle CFDer med ekte penger.

Her finner du CFDer på en rekke av verdens mest poulære aksjer. Dette inkluderer CFDer for Apple, Tesla, Microsoft, og mange mange flere. Du finner også CFDer for noen norske aksjer her. Aker, Gjensidige, Mowi, Norsk Hydro, Orkla, Schibsted, Equinor, Storebrand, Telenor, Yara Intl, og Nel er tilgjengelig når jeg skriver dette.

Du finner også CFDer på en rekke valutapar her. Dette inkluderer EUR/NOK, GBP/NOK, USD/NOK, DKK/NOK, SEK/NOK, og mange flere.

Når det kommer til krypto så er også utvalget bra. Du finner de mest kjente kryptovalutaene som Bitcoin og Ethereum her, i tillegg til Stellar, Cardano, Solana, Polkadot, og flere.

Andre instrumentkategorier er børshandlede fond, opsjoner, og indekser.

Advarsel: 86% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Besøk Plus500
Skilling skjermbilde

Sponset

Skilling er den eneste skandinavisk eide CFD megleren jeg vet om. De tilbyr også nettsider på norsk. Du finner CFDer på en rekke norske aksjer her.

Til gjengjeld er Skilling ganske ny på markedet og tilbyr ikke CFDer på mange råvarer.

De tilbyr dog instrumenter for mange valutapar, internasjonale aksjer, kryptoer, og indekser.

Du kan prøve denne CFD plattformen med en gratis demo.

Advarsel: CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Besøk Skilling
Hva er krypto?

Krypto kalles av mange for internettets penger. Krypto kan være programmerbart og styres av kode. Mulighetene med krypto er mange. Flere kryptoer muliggjør for eksempel rask og billig overføring av krypto over hele verden 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Hvor kan jeg handle krypto?

Det finnes mange steder å handle krypto på nett. Binance er verdens suverent største kryptobørs når jeg skriver dette. Hos Binance kan du handle krypto med og uten giring. Det finnes også norske alternativer.

Hvor mye giring kan man handle krypto med?

Kryptopriser kan svinge svært mye og i tillegg kan man bruke giring. Krypto CFDer i Norge kan handles med 2x giring. Perpetuals på hundrevis av kryptoer kan handles med opptil ~50x hos mange kryptobørser. Flere tilbyr 200x giring på Bitcoin perpetuals. Perptuals er futures som ikke går ut på dato, men koster penger å holde over tid.